Op 1 januari 2016 gingen het St. Elisabeth ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg officieel fuseren. Het ziekenhuis heet nu Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).

De ziekenhuizen hadden allebei een eigen Functiehuis—een manier van het organiseren van functieprofielen. Deze beide functiehuizen werden samengevoegd tot één generiek functiehuis. Omdat voor veel werknemers niet geheel duidelijk was wat dit allemaal zou betekenen, werd er gekozen voor een korte informatieve animatie.
Bijdrage Sjink:
Visueel concept
Productie

Nick Geerts:
Muziek
Geluidsbewerking

Jaar: 2015
Deze animatie legt het ziekenhuispersoneel in grote lijnen uit wat het nieuwe functiehuis inhoudt. Door gebruik van beeld komt deze uitleg duidelijk over en blijft de boodschap beter hangen.
Het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis zijn nu samen het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Beide ziekenhuizen werkten al met een Functiehuis—een manier van het organiseren van functieprofielen. De beide functiehuizen werden samengevoegd: het Generiek Functiehuis ETZ.
ETZ pictogrammenset

Voor elk functieprofiel is een bijpassende pictogrammenset in een unieke kleur gemaakt.
Desktop
“We zijn erg enthousiast over de pictogrammenstijl, die ook interpretatieruimte biedt. Sjink heeft de verschillende onderdelen goed weten te treffen.”
Jildau Bruins – Adviseur Arbeidszaken, afdeling Personeel & Organisatie, Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
Inspiratiebron voor de draaiende cirkels was de caleidoscoop. Terwijl de oude functiehuizen uit een bont, gefragmenteerd geheel bestonden, worden pictogrammen uit dezelfde functiestraatjes nu mooi gesorteerd.
Desktop
Andere explanimaties maakte ik voor het Generiek Functiehuis van: het Zuiderland Ziekenhuis (Heerlen), het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch) en de Gemeente Den Haag.