Vier jaar lang was Bas Eenhoorn door het kabinet aangesteld als Digicommissaris. Hij voerde de regie op de (door)ontwikkeling van de digitale overheid.

Hoofddoel van de Digicommissaris is om ervoor te zorgen dat de digitale overheid goed georganiseerd wordt en inzichtelijk gemaakt wordt voor burgers en (overheids-)bedrijven.

Bureau Digicommissaris is inmiddels opgegaan in het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook de website is opgeheven.
Sjink:
Ontwerp magazine
Illustraties
Ontwikkeling magazine

Jaar: 2017–2018

Magazines die Sjink verzorgde:
Ruimte maken voor digitale ambities
De digitale overheid: nooit af

Digitaal magazine

Digitale magazines bleken het ideale middel om het laatste nieuws omtrent digitale ontwikkelingen vanuit de overheid te presenteren.

Elk onderdeel van deze magazines is visueel prikkelend en opgedeeld in heldere segmenten. De subtiele animaties én de mogelijkheid om horizontaal en verticaal door het magazine te scrollen, zorgen voor een dynamische leeservaring. Het magazine is rijk gevuld aan illustraties, interviews en videos.

Bekijk hier om een indruk te krijgen, de 5e editie van het Digicommissaris e-magazine.
Full width

Tijdslijn digitalisering overheid

Bijzonder in deze vijfde en laatste editie, is de link naar een interactieve tijdslijn, over de digitalisering van de overheid in de periode 1985 tot nu. 
Full width
“De mooi vormgegeven e-magazines zorgden voor veel positieve reacties bij de ontvangers. Een krachtig middel om onze boodschap te communiceren!”
Patricia Chatrer-Mol – Medewerker Advisering, Bureau Digicommissaris