Het is de missie van de Digicommissaris om ervoor te zorgen dat burgers en bedrijven hun digitale overheidszaken snel, makkelijk en veilig kunnen regelen. Verder moet een betere samenwerking tussen overheidsbedrijven gestimuleerd worden.

Digitale magazines bleken het ideale middel om het laatste nieuws omtrent digitale ontwikkelingen vanuit de overheid te presenteren. Voordeel is, dat de magazines online gelezen kunnen worden, zonder te downloaden. Omdat mensen steeds minder lezen en meer 'scannen', is elk onderdeel visueel prikkelend en opgedeeld in segmenten.
Sjink:
Ontwerp layout
Grafisch ontwerp magazine
Illustratie
Ontwikkeling magazine

Jaar: 2017–2018

Bekijk digitaal magazine (editie 5) en digitaal magazine (editie 6).

Digitaal magazine

In tegenstelling tot een gedrukt magazine, zorgt dit digitaal magazine voor een dynamische leeservaring. Dit komt door de mogelijkheid om horizontaal en verticaal door het magazine te scrollen en de hier en daar subtiel bewegende elementen.

Bekijk hier de 5e editie van het Digicommissaris e-magazine—rijk gevuld aan illustraties, interviews en videos.
Full width

Tijdslijn digitalisering overheid

Bijzonder in deze vijfde editie, is de link naar een interactieve tijdslijn, over de digitalisering van de overheid in de periode 1985 tot nu. 

Deze tijdslijn met uitklapbare tijdvakken is ontworpen en ontwikkeld door Driebit.
Full width
“De mooi vormgegeven e-magazines zorgden voor veel positieve reacties bij de ontvangers. Een krachtig middel om onze boodschap te communiceren!”
Patricia Chatrer-Mol – Medewerker Advisering, Bureau Digicommissaris